Glutensiz tariflerde kullanılan besleyici bir undur. Lif oranı yüksek olduğu için sindirimi destekler. Krep, pankek ve ekmek yapımında kullanılabilir.
Saklama Koşulları: Buzdolabında Veya Serin Yerde Direk Güneş Işığına Maruz Kalmayacak Şekilde Ağzı Kapalı Olarak Saklanması Tavsiye Edilir.
Yulaf Unu
Yulaf unun içerisinde bolca lif bulunur. Bu nedenle bağırsaklarınızın daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemininizin güçlenmesine de yardımcı olur. Enerji verir.
Yulaf değeri bilinmeyen bir karbonhidrat kaynağıdır. Latince adı “Avena Satina” olarak bilinmektedir. Mutfak kültürümüzde adını yeni yeni duyurmuştur. Yulaf hayatımıza girene kadar buğday ve arpadan faydalanmaktaydık. Faydaları ve besin değeri bilinmesiyle beraber, kullanım alanı da genişlemiştir.
Yulaf unu ise, yulafın birkaç işlemden geçerek elde edilen un türüdür. Buğday unu ile kıyaslandığında daha iri taneleri olduğu gözlemlenir. Beyaz ve gri tonları arasında bir renge sahiptir. Özellikle de fırıncılık sektöründe yeni yeni kullanılan yulaf unu, ekmekler başta olmak üzere pek çok gıdaya olumlu yönde etkili olmuştur.
Yapılan araştırmalara göre yulaf unu ile yapılan ekmeklerin, bayatlama süresi daha uzun bir hal almıştır. Ekmeğin ömrünü uzatan yulaf unu aynı zamanda ekmeğin doyurucu özelliğini de artırmıştır. Yine aynı şekilde yapılan araştırmalarda yulaf unu ile yapılan yiyeceklerin daha az çiğneme gücü harcandığı da belirlenmiştir. Sindirimi kolay bir un olan ve yerken kişiyi yormayan yulaf unu, zamanla unlu gıdalarda kendini göstermeye devam etmiştir.
Söz konusu un olunca akıllarda oluşan “Yulaf unu ve kepeği aynı mı?” sorusunu da cevaplamak gereklidir. Yulaf unu yulaf bitkisinin çekirdeklerinin iç kısmından elde edilir. Yulaf kepeği ise çekirdeklerin dış kısmından yapılmaktadır. Besin değeri açısından da farklılık gösterirler.
Etiketler;Yulaf Unu,Aktar Yulaf Unu,Yulaf Unu Fiyatları